Ajuntament de Flix
Ja han estat publicades en aquesta pàgina web les bases de la segona edició del Premi de Narrativa Curta Vila de Flix. Així mateix i com a novetat, també es convoca el I Premi de Poesia Vila de Flix. En les dos convocatòries, hi ha les bases específiques de les modalitats adult i jove de cadascun dels premis.
En tots els casos, tant al premi de narrativa curta com el de poesia, el tema és lliure. En les modalitats adultes, hi poden participar persones majors d’edat al 31 de desembre de 2019. En la modalitat jove de cada premi, joves de 14 a 17 anys al 31 de desembre de 2019. Les obres s’enviaran en llengua catalana i en format Pdf a l’adreça electrònica pdc@flix.cat. La data límit de presentació de les obres d’ambdós premis i les respectives modalitats és el 21 de juny de 2019. El jurat qualificador estarà format per quatre membres: un representant de la revista local La Veu de Flix, un representant del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), un escriptor local i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Flix. El veredicte dels premis es donarà a conèixer en el decurs de la propera Festa Major, en el mateix acte del seu lliurament.
En el cas del II Premi de Narrativa Curta, els treballs de la modalitat adulta hauran de tindre una extensió màxima de 10 fulls, i mínima de 5; en la modalitat jove, l’extensió màxima serà de 5 i 2 fulls la mínima. Pel que fa al I Premi de Poesia, en les dos modalitats l’extensió serà entre 20 i 40 versos o equivalent. Els premis són els següents:

II Premi de Narrativa Curta

 • Modalitat adult
  • 1r 400 euros
  • 2n 175 euros
 • Modalitat jove
  • 1r 225 euros
  • 2n 100 euros

I Premi de Poesia

 • Modalitat adult
  • 1r 200 euros
  • 2n 100 euros
 • Modalitat jove
  • 1r 125 euros
  • 2n 75 euros

La totalitat de les bases es poden consultar en aquesta pàgina web seguint l’intinerari “AJUNTAMENT / Informació / Premis de Narrativa Curta i Poesia Vila de Flix / II Premi de narrativa curta – I Premi de poesia Vila de Flix”
Bona participació en la primera edició del premi
El I Premi de narrativa curta Vila de Flix es va convocar el 2018, comptant amb una elevada participació: 126 relats en la modalitat adult i 12 en la modalitat jove. Les persones guayadores d’aquesta primera edició van ser en la modalitat adulta, van ser amb el primer premi María José Carapuig Garcia, amb l’obra “Packaging” i Sònia Sureda Baró, amb el segon, amb l’obra “Si no haguessis marxat”. En la modalitat jove, el primer premi va correspondre a Clàudia Tarragó Llauradó, amb l’obra “Èxode”, i el segon fou assolit per Muntsa Solé Quiñonero, amb “L’oculista”.
El Premi de narrativa curta Vila de Flix venia a substituir el Premi de Narrativa curta Lo Flix d’Abans que el 2017 havia arribat a la seua 25a edició. Actualment es troba en procés d’edició una publicació que inclou les 26 obres (en una edició, ex aequao) que van assolir el primer premi de Lo Flix d’Abans. El llibre molt probablement estarà publicat i a la venda per la diada de Sant Jordi.