Ajuntament de Flix
A finals de la setmana passada ja estava al carrer el nou exemplar de la revista local La Veu de Flix, el núm. 443, corresponent al mes de gener de 2019. La portada està dedicada a la represa de les obres de descontaminació de l’embassament amb imatges de la visita del secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.
La represa de les obres al pantà és precisament el primer reportatge que apareix destacat en aquest número de la revista. I fins i tot, una de les notícies breus també en fa referència, en representar una de les actuacions més importants del territori dins els Pressupostos Generals de l’Estat de 2019, 31,25 milions d’euros.
L’editorial està dedicada a comentar part del contingut de la revista, en especial fa menció de les dos entrevistes que inclou la revista: la realitzada per Andreu Prunera a Jaume Masip, president de l’Associació Cultural La Cana, entitat que com, es recordarà, fou guardona amb el Premi Sirga d’Or a finals de 2018; i la realitzada per Josep Maria Recha a Norma Pujol, regidora de Joventut, Igualtat i Cultura de l’Ajuntament de Flix, recentment nomenada directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
La selecció de notícies breus inclou un seguit d’apartats temàtics: Ajuntament, Obres, Ajudes, Festes de Nadal, Troball, Premis i Noms propis.
Més endavant hi ha una col·laboració de la regidora de Joventut Norma Pujol, comentant la Fira d’Hivern 2018. Així mateix, aquest número de La Veu inclou una pàgina on s’agraeix a totes les entitats, les institucions i els comerços que han col·laborat en la recaptació destinada a La Marató de TV3 que en aquesta passada edició ha assolit la quantitat rècord de 7.411 euros.
També trobem el text que fou guardonat amb el 2n premi de la modalitat juvenil del Premi de Narrativa Curta Vila de Flix 2018, “L’oculista”, de Muntsa Solà Quiñonero. Hi ha així mateix la secció del Racó poètic, amb una nova aportació de M. Dolors Navarro.
Com en alteres exemplars, la revista ofereix les col·laboracions d’entitats de Flix: la Unió de Comerciants; Lo Cantó de La Cana; el Grup de Recreació Històrica XV Brigada Mixta; l’Institut de Flix; la Unió Social; el Club Nàutic Flix; i Endinsem-nos a Sebes, del Grup de Natura Freixe.
Finalment, a destacar la contraportada on hi ha imatges de l’acte de concessió dels Premis Numen a Tortosa, on es fa un reconeixement a totes les entitats i persones de les Terres de l’Ebre que van rebre algun premi o distinció durant l’any passat, i entre els quals hi havia diversos flixancos. S’indica que s’inclourà més informació en el proper número de La Veu de Flix.

Reproducció de la portada i la contraportada del nou exemplar de La Veu de Flix.