Ajuntament de Flix
Una xerrada i una visita guiada a la població de Garcia seran les dos activitats que es duran a terme entre avui i demà, amb les quals s’encetarà el cicle “Coneguem els nostres veïns”, dins les X Jornades de Patrimoni Històric. Aquest cicle està destinat a donar a conèixer els municipis propers a Flix.
Avui divendres, 19 d’octubre, a dos quarts de 8 de la tarda, a Ca Don Ventura s’impartirà la xerrada “El patrimoni històric de Garcia”, a càrrec de Jordi Castellví, jubilat i aficionat a la història local i actualment barquer de Garcia, Octavi Marches, llicenciat en Història, i Oriol Masip, regidor de l’Ajuntament de Garcia, donant a conèixer diversos aspectes del patrimoni garcienc i detalls de la seua vida quotidiana abans i ara.
Demà dissabte, 20 d’octubre, al matí, es farà la visita guiada a Garcia, on es podrà conèixer el seu patrimoni històric, el seu nucli antic, els seus costums i el dia a dia dels seus habitants. L’assistència és lliure. Se sortirà a les 9.30 h amb cotxes particulars des de la Costa del Graner i el punt de trobada a Garcia seran les piscines municipals, a les 10.00 h.
Xerrada “Vinyetes de la Guerra”, de Francisco Ramon Visa
Aquest passat dimecres 17 d’octubre es va impartir la primera de les xerrades de les X Jornades de Patrimoni Històric, “Vinyetes de la Guerra”, a càrrec de Francisco Ramon Visa Ribera. Visa, gran coneixedor (i col·leccionista) del món del còmic, va fer una exhaustiva mostra de com s’ha reflectit la Guerra Civil en aquest gènere, amb diversitat d’exemples i autors, tant del país com de l’estranger, que han tractat el tema de la guerra des d’òptiques també variades, tant pel que fa a la ideologia, el contingut (de caràcter general o episodis concrets), els personatges (reals o ficticis), etc. Així mateix, va destacar com al costat de vessant creatiu dels autors, també s’han inspirat en fonts directes, siguin documentals, orals i gràfiques (en especial, la fotografia en aquest darrer cas).

Recull d’imatges de la xerrada “Vinyetes de la Guerra”, de Francisco Ramon Visa Ribera