Ajuntament de Flix
Avui dimecres, 17 d’octubre, a dos quarts de 8 de la tarda i a la sala de Ca Don Ventura, s’impartirà la primera de les xerrades de les X Jornades de Patrimoni Històric: “Vinyetes de la Guerra”, que anirà a càrrec del mestre i historiador local Francisco Ramon Visa Ribera. La xerrada anirà sobre com s’ha reflectit la Guerra Civil en els còmics. Francisco Ramon Visa és un gran aficionat i coneixedor del món del còmic, sobre el qual ha realitzat xerrades i també sobre aquest tema col·labora amb Ràdio Flix.
Inauguració de les jornades i de les exposicions
Dijous passat 11 d’octubre, amb una bona assistència de públic, s’inauguraren les X Jornades de Patrimoni Històric i l’XI Curs Coneguem la Ribera d’Ebre. En el mateix acte també es van inaugurar les exposicions “Flix a la Batalla de l’Ebre”, produïda per l’Associació La Cana i Jaume Masip, amb el suport de Rams Doménech. Arqueologia i Turisme, Jaume Blanch, Benjamín Muñoz, Museo de Fayón i Lluís Meseguer, i amb disseny i maquetació de Cat-Ma Serveis Gràfics; i “Ciència Crua. Les llibretes de camp i el patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre”, produïda pel COMEBE, amb el comissariat d’Oriol Miró Serra.
Van intervindre a l’acte d’inauguració els dos presidents de les entitats organitzadores dels actes: Jaume Masip, de l’Associació La Cana, i Joan Josep Duran, del CERE; el cap dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé; i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Flix i regidor de Patrimoni, Francesc Barbero. També era present a l’acte la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim.
Actuacions per les Jornades Europees de Patrimoni
El passat cap de setmana se celebraren en tot el territori europeu les Jornades Europees del Patrimoni, amb un seguit d’activitats per tal de donar a conèixer i divulgar els elements patrimonials de cada indret. En aquesta edició de 2018, i dins les X Jornades de Patrimoni, des de l’Associació La Cana es va optar novament amb la programació d’actuacions musicals en espais i edificis patrimonials de Flix, comptant amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i també de La Mano del Marciano.
Fou precisament La Mano del Marciano qui protagonitzà la primera actuació, realitzada al refugi antiaeri dissabte 13 d’octubre, amb el seu representant, Andreu Peral, qui comptà amb l’acompanyament d’Alfons Guiu (piano) i Remei Julian (flauta travessera), amb la interpretació de composicions pròpies.
La segona actuació, inicialment programada al Castell Nou, s’hagué de traslladà a l’església, degut al mal temps. En aquesta ocasió, foren alumnes de l’Escola Municipal de Música els qui actuaren, donant mostra d’una excel·lent habilitat en l’execució dels seus respectius instruments (piano, saxòfon, flauta travessera, violí, violoncel i cant), interpretant una varietat de peces de diversos autors.

Instant de l’acte de presentació de les X Jornades de Patrimoni Històric, l’XI Curs Coneguem la Ribera d’Ebre i les exposicions “Flix a la Batalla de l’Ebre” i “Ciència Crua. Les llibretes de camp i el patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre”. D’esquerra a dreta:  Jaume Masip, president de l’Associació La Cana; Joan Josep Duran, president del CERE; Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre; i Francesc Barbero, primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Flix.

Actuació al refugi antiaeri d’Andreu Peral (La Mano del Marciano), amb l’acompanyament de Remei Julian i Alfons Guiu.

Grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música que van actuar diumenge a l’església.
En primer terme, d’esquerra a dreta, Berta Silvestre (violí), Marc Mur (piano), Marcel Rius (piano), Tavi Peral (violoncel) i Joan Mur (saxòfon);
en segon terme, Remei Julian (flauta travessera i cant), Anna Sampé (piano) i Ruth Coronado (cant).