Ajuntament de Flix
Ahir dilluns 1 d’octubre, es commemorà a Flix el primer aniversari de l’U d’Octubre de 2017. Els actes es van desenvolupar al voltant i dins de l’edifici de Ca Don Ventura, col·legi electoral d’aquella jornada. Els actes van comptar amb l’assistència d’un bon nombre de veïns i veïnes de la població.
Primer es féu lectura del manifest “Compromís amb la República Catalana”, elaborat per l’AMI i llegit alternativament per diversos membres del Consistori i representants d’entitats sobiranistes. Tot seguit, a la pilastra de la façana de Ca Don Ventura es descobrí una placa commemorativa, descoberta que la realitzaren membres d’entitats de Flix. El text de la placa és el següent:

“En memòria i homenatge a tots els que van defensar la democràcia i el dret d’autodeterminació del poble català, fent possible el primer d’octubre de 2017.
A Flix, van participar en el referèndum 1.756 persones amb un 95,97 per cent dels vots a favor que Catalunya sigui un estat independent en forma de república.
Flix, 1 d’octubre del 2018″

Després, dins de la sala de Ca Don Ventura s’inaugurà una exposició fotogràfica, amb un recull d’imatges d’aquella diada a Flix, aportades per diversos veïns i veïnes de la població. A l’exposició es mostren fotografies impreses en paper i també se’n van projectant altres en pantalla, donant una mostra de com es van desenvolupar els fets de l’U d’Octubre de 2017, des de les persones que van romandre la nit i matinada abans als col·legis electorals, la jornada de votació i l’espera i comunicació dels resultats. L’exposició es podrà visitar fins dissabte 6 d’octubre, en horari de 19.00 a 21.00 h.
Tal com s’indicà anteriorment, els actes continuaran aquest dimecres 3 d’octubre, on a Ca Don Ventura es presentarà el llibre Vam fer un referèndum, d’Andreu Pujol Mas.