Ajuntament de Flix
Avui fa un any de la intensa jornada de l’U d’Octubre de 2017. Un dia ple d’il·lusió, però no exempt de tensió pels greus i violents esdeveniments que estaven passant en altres indrets de Catalunya. Fou un dia llarg que s’inicià val a dir, la nit abans quan grups de voluntaris pernoctaren als col·legis electorals. A l’endemà, tots i els problemes, les llargues cues i les concentracions de persones al voltants dels centres de votació demostraven la voluntat i la determinació de participar i fer sentir la seua veu a través del vot. Concentracions que es van mantindre fins ben entrada la nit i un cop finalitzades les votacions, esperant els resultats.
En record d’aquella jornada, Flix també se sumarà als actes de commemoració de l’U d’Octubre. Avui dilluns, 1 d’octubre, a les 7 de la tarda a Ca Don Ventura es descobrirà una placa commemorativa d’aquella jornada, es farà la lectura d’un manifest i tot seguit, s’inaugurarà una exposició fotogràfica “Vam votar”, amb imatges d’aquell dia a Flix; les fotografies que es mostraran són aportacions realitzades per diversos veïns i veïnes de Flix, responent a la crida realitzada des de l’Ajuntament. Comptarà l’exposició amb una selecció de fotografies impreses i, també, al mateix temps, se n’aniran projectant. Hi ha imatges de la nit prèvia, de la jornada de votació als dos centres electorals i del final de la jornada.
Dimecres dia 3, també a Ca Don Ventura, es presentarà el llibre Vam fer un referèndum, d’Andreu Pujol Mas; el llibre narra com es va preparar i organitzar l’U d’Octubre, i fa un repàs cronològic de tot el que va passar en una campanya condicionada per la persecució policial i la vulneració dels drets més fonamentals.
Al marge d’aquests actes, des del passat divendres 28 de setembre, a la façana de l’Ajuntament s’hi ha ubicat una pancarta amb el lema “Republiquem” i a la balconada s’hi ha col·locat el domàs amb l’escut de Flix en suport a aquesta commemoració.
Aquests actes de commemoració de l’U d’Octubre han estat organtizats per l’Ajuntament de Flix.