Ajuntament de Flix
La població de Flix va retre ahir diumenge un emotiu comiat a l’exalcalde Antoni Sabaté Ibarz, que havia mort a primera hora de la matinada d’aquest mateix 4 de febrer. A la 1 del migdia es féu un Ple extraordinari en memòria de l’exalcalde i a les 6 de la tarda, tingué lloc la missa-funeral a l’església parroquial de Flix.
Sessió plenària
A la 1 del migdia es convocà el Ple amb caràcter extraordinari on es va retre un homenatge a la figura d’Antoni Sabaté Ibarz, alcalde de Flix durant 16 anys (1987-2003) i també regidor (1983-1987). El Ple s’inicià amb un minut de silenci en memòria d’Antoni A la sessió plenària hi van participar els exalcaldes Oscar Bosch Pujol i Pere Muñoz Hernández. Tots dos van ver una semblança d’Antoni Sabaté, com a alcalde i com a persona, repassant vivències comunes tant a nivell de la política local com en el personal. Tancà l’acte l’alcalde de Flix, Marc Mur Bagés, qui recordà que formà part durant 12 anys estigué al Consistori formant part del Govern Municipal amb Antoni Sabaté, amb qui a més l’unia una estreta relació personal i de veïnatge (per la seua família era “Antonio el de dalt”). Així mateix, rememorà moltes de les accions i iniciatives impulsades per l’exalcalde Antoni Sabaté a Flix.
Al mateix Ple es va fer saber que s’havien decretat tres dies de dol oficial (4, 5 i 6 de febrer), la qual cosa implicava que aquests les banderes d’indrets públics onejaran a mig pal, a la balconada de la Casa de la Vila hi haurà el domàs de l’escut de Flix amb un crespó negre i que se suspenen els actes oficials programats.
Val a dir que entre els presents a l’acte s’hi trobava Xavier Sabaté Ibarz, germà del difunt, en representació de la família.
Funeral a l’església
En una església plena de gom a gom es va celebrar la missa-funeral per Antoni Sabaté Ibarz. Entre els assistents hi havia una àmplia i destacada representació institucional entre autoritats i representants de formacions polítiques. A més dels representants del Consistori flixanco, hi havia els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, Tarragona, José Félix Ballesteros, i Móra d’Ebre, Joan Piñol; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; i el diputat d’ERC al Parlament, Lluís Salvadó, entre altres.
A la missa hi va participar l’Orfeó de Flix, entitat a la qual Antoni Sabaté n’estigué molt vinculat. Entre les peces que s’interpretaren, es va incloure L’estrella de Flix, cançó escrita i composada pel mateix Antoni Sabaté.
Al final de la missa, abans del condol, hi hagué les emotives intervencions de l’alcalde de Flix Marc Mur; i en representació de la família, germans del difunt, Assumpta, Xavier i Ramon Sabaté Ibarz, tot agraint les mostres suport rebuts durant els darrers dies abans del decés de l’exalcalde Antoni Sabaté.

 

El Ple extraordinari en memòria d’Antoni Sabaté Ibarz.

Imatge de la missa-funeral.