Noticiari

Primeres activitats del programa de la 2a. recreació històrica del final de la Batalla de l'Ebre, aquest dijous

Ajuntament de Flix
Aquest proper dijous 20 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre i a Ca Don Ventura s'iniciaran les activitats programades amb motiu de la 2a. recreació històrica del final de la Batalla de l'Ebre. Primer es projectarà el curtmetratge “La Fatarella 1938” i seguidament s'impartirà la conferència "El banc d’ADN,l’última esperança per als familiars dels desapareguts a la guerra civil", de Roger Heredia.

"La Fatarella 1938" és un curtmetratge centrat en la Guerra Civil Espanyola, concretament en la Batalla de l’Ebre, on es relata una història molt breu, però dramàtica i encoratjadora a la vegada. Es tracta d’una avançada que hi va haver al poble de la Fatarella, pels soldats de la lleva del biberó. Està realitzat per per la productora audiovisual ampostina Delta Produccions.
La xerrada “El banc d’ADN , l’última esperança per als familiars dels desapareguts a la guerra civil” anirà a càrrec de Roger Heredia, impulsor del Banc d'ADN i agent de la Divisió de Policia Científica del Cos de Mossos d'Esquadra. S’explicarà com s’està duent a terme la política de Memòria Històrica i exhumació de fosses per part de la Generalitat de Catalunya, els mandats de l’ONU sobre desaparicions forçoses i el seu incompliment a hores d’ara per part dels governs espanyol i català. També s’explicarà el protocol a seguir per fer-se les proves d’ADN, per a totes aquelles persones que tenen algun familiar desaparegut durant la Guerra civil i hi estiguin interessades.
Dissabte dia 22 de novembre es desenvoluparà la resta del programa, amb la fira de col·leccionisme militar, la mostra de vehicles dels anys 30, la recreació del pas de l'Ebre per les tropes republicanes durant la reua retirada i replegament al final de la Batalla de l'Ebre, i l'ofrena floral en record a totes les víctimes de la guerra.
La 2a recreació histórica de la del final de la Batalla de l’Ebre ha estat organitzada per l’Associació Lo Riu, l’Associació La Cana i l’Ajuntament de Flix, i la participació de diversos grups de recreació. Ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Universitat de Barcelona, el Club Nàutic Flix, el grup Senders de Flix, el CERE, Flexus Teatre, Aguaita.cat, Antiqua Terra Tours, DIDPATRI, Grup de Dimonis de La Fatarella, Diarideguerra.com i Terra Enllà.

Altres