Noticiari

Flix acollirà dissabte la presentació de la versió definitiva de l’Ubuntu 13.10

Aguaita.cat / Escola Enric Grau Fontseré / Ajuntament de Flix
A l'octubre es publicà la versió definitiva del sistema operatiu Ubuntu 13.10 (de nom tècnic Saucy Salamander). Per este motiu, la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català celebrarà el proper dissabte 9 de novembre, a partir de les 10 del matí, la ja tradicional festa d'alliberament (Release Party), esta vegada a l'Escola Enric Grau Fontseré de Flix.

L'Ubuntu és un sistema operatiu GNU/Linux ideal per a ordinadors portàtils, d'escriptori i servidors. Conté totes les aplicacions que es poden necessitar: des de processadors de textos a gestors de correu electrònic, passant per servidors web i eines de programació. L'Ubuntu és de franc, no cal pagar cap llicència. Es pot baixar, utilitzar-lo i compartir-lo amb amistats, familiars, a l'escola, o a l'empresa de forma totalment gratuïta.
Les festes de presentació que es duen a terme arreu del món pretenen difondre i apropar el programari lliure, i més concretament l'Ubuntu, al públic en general, proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l'Ubuntu al seu ordinador. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s'hi poden trobar activitats més avançades, si s'escau.
Hi participaran experts i desenvolupadors en diferents àmbits: preguntes i respostes bàsiques, maquinari lliure controlat amb Ubuntu, projecte Labdoo d'ordinadors amb Ubuntu per tot el món, impressió 3D, aplicacions lliures per l'Android, projecte educatiu Linkat i robòtica lliure.
D'altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d'activitats, se celebrarà una festa d'instaŀlació de l'Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo gratuïtament als ordinadors d'aquelles persones que el porten, només cal inscriure's-hi.
Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Escola Enric Grau Fontseré, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Flix i el Grup de Natura Freixe, i el patrocini de L'Anjub, Llibreria La Placeta i Tot PC.

Altres