Noticiari

Nova edició del Liceu a la Fresca amb "Il trovatore" de Verdi, el 21 de juliol

Ajuntament de Flix
El proper dia 21 de juliol, divendres, a les 10 de la nit i a la plaça de l'Església, es podrà gaudir a Flix d'una nova edició del Liceu a la Fresca, on es projectarà en diferit des del Gran Teatre del Liceu la representació de l'òpera Il trovatore, del compositor Giuseppe Verdi.

Les persones interessades en assistir-hi, a partir d'aquest dijous 13 de juliol poden passar per les oficines municipals per recollir les invitacions per a aquest acte. L'assistència és gratuïta i les places, limitades.
L’èxit de participació de la passada edició de Liceu a la Fresca, on més de 100 localitats -entre elles, Flix- van retransmetre el 8 de juliol de 2016 La bohème de Puccini a través de pantalles gegants, va convertir aquesta iniciativa en una de les activitats més populars entre la ciutadania.
Il trovatore
Il trovatore (El trobador) és una òpera en quatre actes de Giuseppe Verdi sobre un llibret italià de Leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano, basat en l'obra teatral El trobador d'Antonio García Gutiérrez. La seva estrena va ser al Teatro Apollo de Roma el 19 de gener de 1853; al Gran Teatre del Liceu es va estrenar tot just l'any següent, el 20 de maig de 1854. La trama -intricada i novel·lesca- es desenvolupa entre Biscaia i Aragó en el marc de la revolta de Jaume d'Urgell, a les primeries del segle XV, contra Ferran d'Antequera, arran del resultat del Compromís de Casp, celebrat després de la mort sense successió de Martí l'Humà.

Un dels retrats més coneguts del compositor Giuseppe Verdi, realitzat pel
pintor Giovanni Boldini.

 

Altres