Noticiari

Celebració de la festivitat de Corpus Christi aquest diumenge

Ajuntament de Flix
Aquest proper diumenge 18 de juny se celebra la festivitat de Corpus Christi. Novament els carrers i places per on ha de discórrer la processó seran engalanats amb les tradicionals catifes confegides per veïns i veïnes de la població.

Els treballs de preparació de les catifes reporten diversos dies. Així, cada tram de carrer o plaça on es fa catifa, els veïns prèviament dissenyen quin serà el dibuix i la pertinent combinació de colors. Seguidament, amb el suport de l'Ajuntament de Flix, es procedeix al tintat d'encenalls, activitat que es durà a terme a la nau que disposa el Consistori al Polígon Industrial La Devesa, en dos torns: avui divendres 16 de juny, a partir de les 5 de la tarda; i demà dissabte 17 de juny, a partir de les 8 del matí. Diumenge a primera hora del matí s'inicia la confecció de les catifes, activitat que finalitza aproximadament entre migdia i primeres hores de la tarda.
A les 18:00 h. a l'església parroquial tindrà lloc la missa, després de la qual es farà la tradicional processó de Corpus Christi.
Des de l'Ajuntament de Flix es fa una crida als veïns i les veïnes de la població que vulguin col·laborar voluntàriament en la realització de les catifes, tant en els treballs de tintat de divendres i dissabte, com en la confecció diumenge al matí.

Altar i catifa del carrer de Sant Roc de la festa de Corpus Christi de 2016.

Altres