Noticiari

Xerrada informativa sobre la descontaminació de sòls i llots contaminats de Flix, aquest diumenge

Plataforma FlixNet / Ajuntament de Flix
Aquest diumenge 18 de juny s'impartirà una xerrada informativa sobre la descontaminació de sòls i llots contaminats a Flix a càrrec d'experts sobre el tema. La xerrada ha estat organitzada per la Plataforma FlixNet amb el suport de l’Ajuntament de Flix i tindrà lloc a les 11 del matí als baixos de la Unió Social.

Tenint en compte la singularitat del cas de Flix, la seva magnitud i la negligència amb què s’han portat fins ara les obres de descontaminació, la plataforma considera oportú realitzar aquest tipus de xerrades i fer-ne la màxima difusió, doncs qualsevol mínima mala actuació pot afectar el riu Ebre aigües avall i tanmateix les poblacions del voltant en una radi de 30 km.
Els ponents que participaran a l’acte són: Joan Grimalt Obrador, professor del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i expert en Geoquímica Orgànica Ambiental; Jordi Sierra Llopart, membre de la Unitat de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Facultat de Darmàcia de la Universitat de Barcelona; Marta Pujadas Garriga, enginyera química i doctora en Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Enric Pena Franch, enginyer químic.
La majoria d’ells formen part de la comissió de tècnics experts que supervisen com es farà la descontaminació dels sòls contaminats, i per tant tenen informació privilegiada de com ha anat la primera fase d’extracció de llots i com es procedirà a partir d’ara.
Amb aquesta xerrada la Plataforma FlixNet pretén suplir la manca d’informació que tenen els habitant de Flix i del territori sobre un tema que pot afectar la seva salut i el futur de la comarca.
FlixNet és una plataforma ciutadana que va néixer a principis d’any amb el clar objectiu de vetllar perquè les obres de descontaminació del pantà i sòls fabrils d’ERCROS es facin amb total garantia per a la salut de les persones i el medi ambient.
A la xerrada hi assistiran, entre altres, alcaldes de la comarca i representans de les organitzacions Ecologistes en Acció, Equo Catalunya i Gepec.

Altres