Noticiari

Publicat el núm. 426 de la revista "La Veu de Flix"

Ajuntament de Flix
Ha estat publicat el núm. 426 de la revista local La Veu de Flix, corresponent al mes de març de 2017. Donada l'època de l'any, la portada la protagonitza una fotografia de la Confraria dels Armats de Flix participant a la processó de les Creus, realitzada pel col·laborador habitual de la revista Josep Maria Franch.

L'editorial està dedicada a compendiar un seguit d'activitats que s'han dut a terme al llarg del mes de març, protagonitzades per entitats i institucions de la població, tot afirmant que "el nostre és un poble que segueix el ritme vital que imposen les estacions".
Trobem tot seguit una col·laboració de Francesc Barbero Escrivà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix i portaveu d'ERC-AM al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, qui explica i comenta els sengles governs de consens que s'han constituït a totes dos entitats locals, amb la integració dels dos regidors de SI al govern municipal flixanco i dels vuit consellers d'Esquerra al govern del Consell.
A continuació hi ha un bloc de notícies relacionades amb la fàbrica d'Ercros, seguit a les dos pàgines següents per la selecció de notícies breus, destacant la de la cessió del fons fotogràfic de Fotografia Mestres a l'Ajuntament de Flix. Al final d'aquesta secció de breus trobem els resultats obtinguts pels equips del Club Patí Flix i la Joventut Esportiva de Flix.
Hi ha després la col·laboració del regidor d'Urbanisme i Obres Públiques, Josep Solé, explicant el procés d'adjudicació de les obres del Centre de Rehabilitació que s’ubicaran a l'edifici de l'antiga almàssera de la Cooperativa Agrícola.
Continua la revista amb un article sobre la presència a Flix del mosquit tigre, els potencials efectes negatius que genera aquest molest insecte i la forma d'evitar la seua proliferació.
Segueix la revista amb una pàgina dedicada a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb la col·laboració de la Regidora de Cultura, Joventut i Igualtat, Norma Pujol, on comenta diverses activitats realitzades a Flix i a la comarca. Així mateix es reprodueix el manifest d'aquesta commemoració.
Continua després la revista amb la reproducció del "Discurs als mestres en la seua jubilació", de Xavier Vega Castellví, pronunciat el passat 24 de novembre a Tortosa. Es comparteix espai amb un escrit d'opinió redactat per la veïna M. Teresa Guiu Tarragó, al voltant d'una activitat de la Llar dels Jubilats.
Continua aquest exemplar de La Veu amb un extens i elaborat article redactat pels historiadors Jaume Aresté i Pere Muñoz al voltant de la Foto Històrica d'aquest mes, dedicada a les víctimes del bombardeig del 23 de febrer de 1937, amb la biografia de gairebé tots els que van morir a causa d'aquell tràgic episodi del qual es commemorà el 80è aniversari.
Després hi ha una entrevista realitzada per Josep Maria Recha a la presidenta de la Unió de Comerciants de Flix, Rita Costa i a l'anterior president de l'entitat, Miquel Ferrús.
Finalment hi ha el seguit de pàgines amb activitats d'entitats i col·lectius de la població: l'Associació La Cana ("Lo Cantó de la Cana"); la nova plataforma Flixnet; i el Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes ("Endinsem-nos a Sebes"). Trobem enmig el resum del moviment del Registre Civil corresponent al mes de març.
Així mateix, trobem dins de les pàgines d'aquest número de La Veu de Flix els programes complets de la 28a Primavera Musical i de les activitats de la Setmana Santa.

Reproducció de la portada del nou exemplar de La Veu de Flix.

Altres