Ajuntament de Flix
Ja estat publicat el número 439 de la revista d’informació local La Veu de Flix, corresponent al mes de juliol de 2018 i especial de Festa Major. La portada i la contraportada reprodueixen les obres guardonades amb el segon i tercer premi del Concurs de la portada del Programa de la Festa Major 2018, l’autoria dels quals correspon, respectivament, a Òscar Navarro Navarro i Anna Méndez Prunera.
Com és habitual en aquest número, la Festa Major protagonitza les primeres planes: l’editorial, la frase del mes, les entrevistes al pregoner Xavier Vega (a càrrec de Berta Treig) i a les pubilles i els hereus de la Festa Major de 2018 (realitzada per les pubilles i els hereus de 2017). També, a la mateixa pàgina de l’editorial, es reprodueix l’obra guanyadora de la modalitat infantil del Concurs de la portada del Programa de la Festa Major 2018, d’Anna Armora Daura.
Segueix un reportatge de dos pàgines, escrit i gràfic, “Les piscines municipals: un retard no desitjat però necessari”, un tema que ha afectat un dels serveis municipals amb més demanda durant l’estiu i que ha estat centre d’atenció durant setmanes.
A continuació hi ha la selecció de notícies breus, agrupades en diversos apartats: visites institucionals, obres, seguretat, commemoració, Festa Major, mosca negra, incidències ferroviàries, activitats estiu, i dos notes relacionades amb centres educatius (el canvi de direcció a l’Escola Enric Grau Fontseré i activitats de l’Institut de Flix).
Tot seguit hi ha la secció de la Foto Històrica, amb la fotografia d’un grup d’alumnes de l’Escola Graduada de Flix de 1935, acompanyada de l’article “La classe del mestre Ardèbol (1935)”, de Jaume Aresté Bagés.
Les següents pàgines d’aquest exemplar de La Veu estan dedicades a activitats d’entitats i col·lectius locals: la presentació del Grup de Recreació Històrica XV Brigada Mixta de Flix; el sopar de fi de curs de l’Associació de Dones de Flix; i la secció “Endinsem-nos a Sebes”, amb activitats del Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes.
Trobem al final una nota necrològica.
Fi de la secció dedica al moviment del Registre Civil
La Veu de Flix ha deixat de publicar la secció on es detallava el resum del moviment mensual del Registre Civil pel que fa a naixements, matrimonis i defuncions, i on es detallaven noms i cognoms de persones. L’aplicació de noves normatives pel que fa a les dades de caràcter personal, les regulacions pròpies del Registre Civil i, també en més d’una ocasió, el desig manifestat per algunes persones que no es publiquessin determinats noms, han determinat que es prengui la decisió de suprimir aquesta secció de la revista.
Si alguna persona, família o col·lectiu té interès en fer conèixer alguna cosa relacionada amb un naixement, matrimoni o defunció, poden aportar el seu escrit -i fotografies si escau- a la redacció de la revista perquè en sigui publicat.

Portada, amb l’obra “Festuk”, d’Òscar Navarro.

Contraportada, amb l’obra “Viu la Festa Major”, d’Anna Méndez