Ajuntament de Flix
El passat divendres 13 de juliol el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet va visitar Flix realitzant una estada de més de cinc hores.
Va ser rebut a la Reserva Natural de Sebes on va poder comprovar l’excel·lent feina que s’està realitzant per part del Grup de Natura Freixe i va conèixer els principals atractius de la reserva.
A continuació es va dirigir a l’Ajuntament de Flix on, a banda de signar al Llibre d’Honor, es va reunir amb l’equip de Govern de l’Ajuntament. L’alcalde de Flix, Marc Mur, va aprofitar per fer-li aaribar la necessitat d’un paper decidit i compromès de la Conselleria i el Govern de la Generalitat en la reindustrialització i la continuïtat de l’activitat de la planta de fosfat dicàlcic Flix més enllà de 2020. En aquesta continuïtat pot jugar un paper molt important la Generalitat de Catalunya, fixant el marc normatiu d’aplicació de la declaració d’interès general de la reindustrializació de Flix.
El conseller Calvet es va comprometre a treballar per crear les condicions que afavoreixin tant la continuïtat de la planta de fosfat dicàlcic com la implantació de noves activitats industrials.
La visita a Flix va finalitzar a l’embassament i a les instal·lacions d’Ercros, on les qüestions principals tractades van ser els treballs de descontaminació de l’embassament i el procés de recuperació dels terrenys contaminats per Ercros.
El conseller Damià Calvet fou acompanyat en aquesta estada a Flix per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya; Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic; i Jordi Agustí, director de l’Agència Catalana de l’Aigua.

La notícia en altres mitjans
Departament de Territori i SostenibilitatEl conseller Calvet anuncia que la propera tardor començarà la retirada dels fangs tòxics romanents a Flix
Aguaita.cat – Sofia Cabanes – Els treballs per extraure els últims llots contaminats del pantà de Flix s’iniciaran a la tardor
Diari de TarragonaEls fangs tòxics que romanen al pantà de Flix s’extrauran a partir de la tardor
EFE / La VanguardiaLa extracción de los últimos lodos contaminados de Flix comenzará en otoño

 

Instant de la visita a la Reserva Natural de Sebes. D’esquerra a dreta, el primer tinent d’alcalde de Flix, Francesc Barbero; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; l’alcalde de Flix, Marc Mur; i el coordinador de la Reserva Natural de Sebes, Pere Josep Jiménez.
(* Cliqueu damunt la imatge per a accedir al reportatge fotogràfic)