Ribera On Line
La plaça Ca Don Joan de Vinebre va estar l’escenari, dissabte 21 d’abril, de l’acte de lliurament de del 1r premi Ribera d’Ebre de Poesia Recitada, que va guanyar Conxita Jiménez Abril, de Tarragona, amb el poema ‘Autoretrat de Gimeno’. El Premi Popular se’l va endur Raquel Sánchez Segarra, de Flix, amb el poema ‘Fotografies’. Els premis van consistir en dos trofeus dissenyats per l’artista Núria Mendoza, de l’Escola d’Art i Disseny de Móra la Nova.
Un centenar de persones van assistir i van poder votar en aquesta primera edició del premi de Poesia Ribera d’Ebre que va estar amenitzat amb uns minuts musicals a càrrec del Quartet de Corda de l’Escola de Música de Móra d’Ebre.
El festival poètic també va comptar amb la participació del poeta de l’Ametlla de Mar Joan Callau i Fortuna, premi de Poesia Miquel Martí 2013, que va recitar alguns dels versos publicats al seu poemari ‘L’avís de l’Àngel’. El lliurament de premis va anar a càrrec de l’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i del president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Joan-Josep Duran.
Els poetes que van participar al recital van ser: Jardí Pinyol (Tivissa), Conxita Jiménez Abril (Tarragona), Agustí Masip Vidal (Falset), Domingo-Àngel Monlleó Galcerà (Tarragona), Ramon Obiol Reverté (Sant Carles de la Ràpita), Elvira Perpinyà Brull (Móra la Nova), Miquel Lluís Rubio Domingo (Benidorm), Raquel Sánchez Segarra (Flix) i Joan Seus Cartró (Premià de Mar).
El 1r Premi Ribera d’Ebre de Poesia Recitada és una iniciativa del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Vinebre que compta amb el suport i col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Escola Municipal d’Art i Disseny de Móra la Nova, Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre, Fira del Llibre Ebrenc i Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Raquel Sánchez Segarra amb el trofeu (Fotografia: ROL).