Ajuntament de Flix
Fins al dia 31 de juliol de 2018, restarà obert el termini per poder sol·licitar subvencions de la Generalitat de Catalunya per a obres d’arranjament en l’interior d’habitatges per a persones grans. Es poden tramitar a les oficines locals d’habitatge (Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre).
Entre els requisits de les persones sol·licitants, hi ha els següents:

  • L’habitatge objecte de les actuacions ha de constituir el domicili habitual i permanent.
  • La persona de 65 anys o més que viu a l’habitatge ha de complir alguna de les següents condicions:
    · No tenir prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars.
    · Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%, o tenir reconeguda una pensió d’incapacitat permanent, en el grau total, absoluta o gran invalidesa o ser pensionista de classes passives que tingui reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, o acreditar algun grau de dependència, d’acord amb l’establert a la Llei 39/2006, de 14 de desembre.
  • La persona sol·licitant ha de ser el propietari, usufructuari o arrendatari i, ni aquesta ni cap dels membres de la unitat de convivència poden tenir cap altre habitatge en propietat en el territori de Catalunya, llevat que no en disposi de l’ús i gaudi.
  • No haver demanat o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat.
  • Complir les obligacions tributàries amb l’estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social.

El pressupost de les obres presentat no pot superar l’import màxim de 5.000 € per habitatge.
Són subvencionables les obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que tenen com a finalitat l’adequació de les peces i dels elements que conformen l’habitatge.
Tal i com preveu la convocatòria les obres les pot dur a terme la persona sol·licitant o bé les pot encarregar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
L’import de la subvenció és del 100% del pressupost protegible, amb un límit de 3.000 euros per habitatge.
Per a més informació, les persones interessades poden accedir a aquest enllaç.