Ebredigital.cat / Ajuntament de Flix
La tecnologia avança i permet conservar, cada vegada més, alguns elements patrimonials i culturals. Coincidint amb la línia en la que treballa l’Associació La Cana de Flix, ha demanat a una empresa del municipi escanejar una bomba de la Guerra Civil amb 3D per tenir-ne una rèplica divulgativa i manipulable.
Les múltiples utilitats positives de la tecnologia han permès a l’Associació La Cana de Flix escanejar una bomba de la Guerra Civil amb 3D. L’empresa DiginCreate de l’emprenedor flixanco David Arbonés, ha estat l’encarregada de dur a terme aquesta actuació que permetrà consultar la bomba i la seva forma a través d’internet.
La bomba escanejada correspon a una cessió de títol personal que es va fer a l’entitat que actualment gestiona les visites al refugi.
Una de les possibilitats que té ara l’Associació La Cana és fer la impressió amb 3D d’aquesta bomba per donar-la com a obsequi en un format més reduït als visitats i col·laboradors de l’entitat.

Jaume Masip, president de l’Associació La Cana, i David Arbonés, de DiginCreate, amb la bomba objecte de reproducció (Fotografia: Ebredigital.cat)

Imatge de la reproducció amb 3D de la bomba (Fotografia: DiginCreate)